αιθερια ελαια αγριο φασκομηλο, μελισσοχορτο, δαφνη, ανθονερο δαφνη

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ LEVANTASHOP.GR

Το levantashop.gr συνεργάζεται με παραγωγούς αιθερίων ελαίων αυτοφυών φυτών σε βουνά της Ηπείρου, ώστε με λίγα κλικ να φτάνουν στο σπίτι σας αιθέρια έλαια άγριου φασκόμηλου, μελισσόχορτου και δάφνης.

Το αιθέριο έλαιο άγριο φασκόμηλο παράγεται από την απόσταξη του αυτοφυούς φυτού στο αποστακτήριο της εταιρίας Κίτσος στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, στους πρόποδες των Τζουμέρκων. Το αυτοφυές άγριο φασκόμηλο συλλέγεται στα βουνά της Ηπείρου.

To φασκόμηλο έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή, αντισηπτική αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και τονωτική δράση.

aitherio_elaio_agrio_faskomilo

Το αιθέριο έλαιο άγριου φασκόμηλου φαίνεται ότι επιταχύνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη μνήμης και τη  διαδικασία επεξεργασίας πληροφοριών.
Ειδικότερα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Pharmacological Biochemical Behavior, έδειξε πως άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, θα ήταν καλό να χρησιμοποιούν φασκόμηλο.
Σημαντική είναι η δράση του στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου λόγω της σημαντικής οιστρογόνου δράσης του. Επίσης, βοηθά στη μείωση της έντονης εφίδρωσης κατά την εμμηνόπαυση.
Σύμφωνα με ερευνητές, αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και με την ισχυρή λιποδιαλυτική δράση του καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

-> Αγοράστε εδώ το αιθέριο έλαιο άγριο φασκόμηλο

aitherio_elaio_melissoxorto

Το αιθέριο έλαιο μελισσόχορτο προέρχεται από την απόσταξη του αυτοφυούς φυτού στο αποστακτήριο της εταιρίας Κίτσος στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, στους πρόποδες των Τζουμέρκων. Το αυτοφυές μελισσόχορτο συλλέγεται στις πλαγιές του όρους Ξηροβουνίου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.
Χρησιμοποιείται για την θεραπεία μολύνσεων, αλλεργιών και στην καταπολέμηση ιών.
Τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, μειώνει την πίεση του αίματος. Ανακουφίζει τους σπασμούς του πεπτικού σωλήνα, ενώ χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.
Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση περιστατικών επιχείλιου έρπητα, αλλά και για πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους περιόδου, πονόδοντο, και κολικούς του εντέρου.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ειδικότερα, αλληλεπιδρά με με φάρμακα για τη θεραπεία του θυρεοειδούς. Για το λόγο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό.

-> Αγοράστε εδώ το αιθέριο έλαιο μελισσόχορτο

aitherio_elaio_dafnh

Το levantashop.gr διαθέτει ήδη εφώ και ενάμιση χρόνο αιθέριο έλαιο και ανθόνερο δάφνης από βουνά της Ηπείρου που παράγονται σε τοπικό αποστακτήριο.

Το αιθέριο έλαιο δάφνης είναι κατάλληλο για το τριχωτό της κεφαλής, καθώς δυναμώνει την τρίχα.  Τρόποι χρήσης: 2 έως 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης μέσα στο σαμπουάν.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μυϊκούς πόνους και πόνους των αρθρώσεων, για το αναπνευστικό σύστημα και αρωματικό χώρου.
Τρόπος χρήσης: Αραιώνουμε το αιθέριο έλαιο 1 προς 10 σε λάδι βάσης και κάνουμε μασάζ στο σώμα.

-> Αγοράστε εδώ αιθέριο έλαιο δάφνη

anthonero_dafnh

Το ανθόνερο δάφνης είναι φυσικό απόσταγμα 100% από το αιθέριο έλαιο του αυτοφυούς φυτού δάφνης (laurus nobilis) της περιοχής Πλατανούσας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων.

Είναι κατάλληλο για το τριχωτό της κεφαλής ως τονωτική λοσιόν μαλλιών ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τριχόπτωσης, καθώς η πλούσια βιταμίνη Ε και τα λιπαρά οξέα από τα οποία αποτελείται, ενισχύει την δομή της τρίχας, θρέφει και αναζωογονεί τα μαλλιά, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναδόμηση των κατεστραμμένων τριχών ενώ δρα και ενάντια στην πιτυρίδα.

-> Αγοράστε εδώ ανθόνερο δάφνης

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις των θεραπευτικών βοτάνων και ελαίων, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.