Τονώστε την επιδερμίδα με λεβάντα και άλλα αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας και άλλων αρωματικών φυτών, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις για την επιδερμίδα, χάρη στα θαυματουργά συστατικά τους.

Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται σε αρωματικά φυτά, όπως η λεβάντα και το γεράνι, είναι γνωστά για την καταπολέμηση της ακμής, καθώς έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες κατά των βακτηρίων της επιδερμίδας.
Μάλιστα το αιθέριο έλαιο λεβάντα θεωρείται πως καταπολεμά τις φλεγμονές της επιδερμίδας και την ερυθρότητα. Η θεραπεία της ακμής μπορεί να γίνει με έναν απλό τρόπο.
Πλύντε και σκουπίστε το πρόσωπο. Βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή μπατονέτα 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και κάντε ελαφρύ μασάζ στα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα. Εναλλαντικά και για μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω πιθανής αλλεργικής αντίδρασης (λόγω των αλλεργιογόνων που περιέχονται στα φυσικά συστατικα του φυτού) αναμείξτε το αιθέριο έλαιο με λάδι βάσης.
Για τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο γιασεμιού. Τις μειώνει και αποκαθιστά την ελαστικότητά και ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Για ευαίσθητες επιδερμίδες χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο γερανίου.
Εξάλλου, για να τονώσετε τη λάμψη της επιδερμίδας σας, προσθέστε μερικές σταγόνες σπόρου ζαχαροκάλαμου ή καμέλιας στην ενυδατική σας κρέμα κάθε πρωί.

Αλλεργικο τεστ πριν την χρηση αιθεριων ελαιων

https://www.levantashop.gr/blog/lavender-recipes/39-spitiko-aroma-me-aitherio-elaio-levanta

Υπενθυμίζεται ότι τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα υγρά από την απόσταξη λουλουδιών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποια από τα συστατικά τους. Ένα από τα φυσικά συστατικά που περιέχει το αιθέριο έλαιο λεβάντα, είναι η γερανιόλη που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιες επιδερμίδες.
Για το λόγο αυτό πριν από την χρήση πρέπει να κάνετε ένα αλλεργικό τεστ και μέσα σε λίγα λεπτά θα είστε σίγουροι ότι δεν έχετε κάποια ευαισθησία. Ρίξτε μια σταγόνα λεβάντα στο πίσω μέρος του καρπού σου ή σε ένα σημείο του λαιμού.
Αν εμφανιστεί κοκκινίλα ξεπλύντε αμέσως την περιοχή με σκέτο νερό.

Εκτός από τους αλλεργικούς, η χρήση της λεβάντας όπως και όλων των αιθερίων ελαίων, θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού αλλά και από ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Ρωτήστε σχετικά το θεράποντα ιατρό σας.

Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω λινκ για τις οδηγίες χρήσης των αιθερίων ελαίων.

-> Τονώστε την επιδερμίδα με λεβάντα, ροδόνερο και αλόη

-> Φτιάξτε κρέμα σώματος και προσώπου με λεβάντα

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.