λεμοναδα λεβαντα

Λεμοναδα με λεβαντα (video)


8727085400_b30422ecbe_oΕκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες της ως αιθέριο έλαιο, ανθόνερο ή αποξηραμένη, η λεβάντα χρησιμοποιείται και ως ρόφημα.
Εντοπίσαμε στο διαδίκτυο τρεις διαφορετικές συνταγές για να φτιάξετε λεμονάδα με λεβάντα.
Στο livingtraditionally.com διαβάσαμε για την παρασκευή λεμονάδας με αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Συστατικά:
Ένα φλιτζάνι ωμό μέλι
12 φλιτζάνια καθαρό νερό
Μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
Έξι λεμόνια, ξεφλουδισμένα και χυμό
Κλωναράκια λεβάντας για το γαρνίρισμα
Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε περισσότερο νερό ή ακατέργαστο μέλι, αν χρειαστεί.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τη δεύτερη συνταγή λεμονάδας με αποξηραμένα άνθη λεβάντας, διαβάσαμε στο simplyrecipes.com
Ο χρόνος προετοιμασίας ανέρχεται συνολικά στα 20 λεπτά για να φτιάξετε έξι ποτήρια λεμονάδας με λεβάντα.

Συστατικά:
-Μια μικρή χούφτα από φρεσκοκομμένα και ξεπλένονται λεβάντα λουλούδια ή μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα!
-Ένα φλιτζάνι λευκό, κρυσταλλική ζάχαρη
-Δύο φλιτζάνια βραστό νερό για έγχυση
-Ενάμιση φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από τον τύπο λεμονιών (πχ τα λεμόνια Meyer είναι λιγότερο ξινά)
-Δύο φλιτζάνια ή περισσότερο κρύο νερό
-Πάγος
Παρασκευή: Κόψτε τα άνθη λεβάντας από τα στελέχη και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη πάνω από τα λουλούδια και την τρίβουμε απαλά στα λουλούδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε δύο φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από τη ζάχαρη λεβάντας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σουρώνουμε τη λεβάντα και βάζουμε το έγχυμα σε ένα γυάλινο δοχείο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και άλλα δύο φλιτζάνια κρύο νερό. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού εάν είναι πολύ γλυκό. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη εάν είναι πάρα πολύ ξινό. Προσθέστε πάγο και περισσότερο νερό στο επιθυμητό επίπεδο συγκέντρωσης. Σημειώστε ότι ο πάγος θα λιώσει τελικά, περαιτέρω αραίωση του ποτού.
Προσθέστε στο ποτήρι μερικές λεπτές φέτες λεμόνια και μερικά κλωναράκια λεβάντας αναδεικνύοντας τα βασικά συστατικά της λεμονάδας που μόλις φτιάξατε.
Πιο αναλυτικά στοιχεία για την παραπάνω συνταγή διαβάστε στο παρακάτω λινκ.

SONY DSC

Μια τρίτη συνταγή λεμονάδας με λεβάντα διαβάσαμε στο allrecipes.com.
Για τη λεμονάδα αυτή απαιτείται προετοιμασία 10 λεπτών και πέντε λεπτά παρασκευής ώστε να είναι έτοιμη σε μισή ώρα.
Συστατικά:
2 φλιτζάνια βραστό νερό
1 φλιτζάνι άνθη λεβάντας
2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Οδηγίες:
Τοποθετήστε ένα κουτάλι με άνθη λεβάντας σε μια κανάτα. Ρίχνουμε δύο κούπες βραστό νερό πάνω από τη λεβάντα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το μείγμα και πετάμε τα άνθη λεβάντας. Στην κανάτα με το νερό που έχει πάρει άρωμα λεβάντας, προσθέτουμε δύο κούπες κρύο νερό, μια κούπα χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανάτα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Πιο αναλυτικά η συνταγή εδώ.

Δοκιμασμένη συνταγή στην Ελλάδα

Η φίλη μας Ειρήνη Μπρέλλα είναι λάτρης της λεβάντας και φτιάχνει εδώ και χρόνια λεμονάδα με το αγαπημένο της αρωματικό βότανο.
Διαβάστε τι γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:
«Η λεβάντα είναι το αγαπημένο μου βότανο! Εκτός από τις καλλυντικές και θεραπευτικές της χρήσεις, δίνει και μια πολύ ενδιαφέρουσα νότα στα φαγητά και τα ποτά μας. Καθώς, λοιπόν, είναι στην εποχή της και το καλοκαιράκι με τις ζέστες του μας χτύπησαν ήδη την πόρτα, ευκαιρία να φτιάξετε αυτή την καταπληκτική …λεβαντολεμονάδα! Μην το παρακάνετε με τη λεβάντα, θέλετε να σας δώσει μόνο το διακριτικό άρωμά της και όχι να υπερτερήσει του λεμονιού… Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε».
Δείτε παρακάτω τις οδηγίες της Ειρήνης και τις φωτογραφίες που έβαλε για τη διευκόλυνση σας.
Οδηγίες βήμα βήμα

syntagi me lebanta

Σε ένα μπωλ βsyntagi2.jpgάζουμε 1 κούπα ζάχαρη και 6-7 κλωναράκια (καλά πλυμένης) φρέσκιας λεβάντας ή 1 κ.σ. ξερής… Τρίβουμε ελαφρά τη λεβάντα με τη ζάχαρη με το χέρι μας για να ελευθερωθούν τα αιθέρια έλαιά της και μετά προσθέτουμε 2 κούπες βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και αφήνουμε τη λεβάντα να εκχυλιστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
syntagi3
syntagi4Εν τω μεταξύ, στίβουμε λεμόνια.. πολλά λεμόνια (μα, λεμονάδα κάνουμε, τι περιμέν
ατε; ).. χρειαζόμαστε 1,5 κούπα χυμό λεμονιού.Βάζουμε σε γυάλινη κανάτα το χυμό λεμονιού και στραγγίζουμε και το εκχυλισμένο λεβαντοσιρόπι μας.Προσθέτουμε 2 κούπες παγωμένο νερό και δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα/οξύτητα της λεμονάδας μας, οπότε και αναλόγως προσθέτουμε κι άλλο χυμό λεμονιού, νερό ή ζάχαρη, αν χρειάζεται.Γεμίζουμε την κανάτα μας με πολλά παγάκια, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και καναδυο κλωναράκια λεβάντας και …απολαμβάνουμε!Δείτε το αποτέλεσμα:

syntagi5

Καρέ καρέ η παρασκευή λεμονάδας με λεβάντα
Δείτε τρία βίντεο που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο για την παρασκευή λεμονάδας με λεβάντα

Διαβάστε εδώ άλλες συνταγές με λεβάντα

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s