Καλλυντικα ελαια απο τριανταφυλλα


To levantashop.gr επεκτείνει τη συνεργασία του με τον τοπικό συνεταιρισμό αρωματικών φυτών Βοϊου για τη διάθεση προϊόντων τριαντάφυλλων που καλλιεργούνται από αγρότες της δυτικής Μακεδονίας. Μετά το δημοφιλές ροδόνερο, μπορείτε να αγοράσετε ροδέλαιο που περιέχει αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και βιολογικό εκχύλισμα ρόδων σε βιολογικό ελαιόλαδο.

Το ροδέλαιο 1% είναι  καλλυντικό έλαιο περιποίησης της επιδερμίδας, συνδυάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και το αμυγδαλέλαιο.

levantashop-rodelaio

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι 100% φυσικό έλαιο που παράγεται από τριαντάφυλλα ποικιλίας rosa damascena που καλλιεργούνται σε περιοχές στη Δυτική Μακεδονία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτούνται περίπου 4.000 κιλά ρόδων για την παραγωγή μόλις ενός κιλού ροδέλαιου.
Η συλλογή των ανθών των τριαντάφυλλων από παραγωγούς στο Βοϊο και άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται από τα μέσα Μαϊου μέχρι τις αρχές Ιουνίου με το χέρι πριν την ανατολή του ηλίου, από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί για να ακολουθήσει η απόσταξη στο βιολογικό αποστακτήριο του συνεταιρισμού αρωματικών φυτών της περιοχής του Βοϊου. Η διαδικασία γίνεται μέσα σε λίγες ώρες ώστε να μην εξατμιστεί από τα κομμένα τριαντάφυλλα το πολύτιμο αιθέριο έλαιο που περιέχει.
Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι βασικό συστατικό στα πιο φημισμένα και ακριβότερα αρώματα και καλλυντικά.
Θεωρείται ισχυρό φυσικό αντιρυτιδικό, ενυδατικό, βελτιωτικό της κυκλοφορίας του αίματος, αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό. Συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες. Υποβοηθά την αναπαραγωγή των κυττάρων της επιδερμίδας.
Το αμυγδαλέλαιο είναι άοσμο φυτικό έλαιο βάσης, πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα, που χρησιμοποιείται για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών. Έχει μαλακτικές ιδιότητες αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και αναζωογονημένη.
Το ροδέλαιο που αποτελείται από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο σε ποσοστό 1% αναμεμειγμένο με βιολογικό αμυγδαλέλαιο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μασάζ και περιποίηση της επιδερμίδας σας.
Οι γυναίκες το χρησιμοποιούν ως τονωτικό του τριχωτού της κεφαλής αλλά και για τις βλεφαρίδες.
Είναι επίσης αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, διεγερτικό στην πέψη, ενώ αυξάνει την παραγωγή χολής.

-> Αγοράστε εδώ με λίγα κλικ από το κατάστημα μας το ροδέλαιο Κοζάνης

levantashop-rodoen


Το βιολογικό Ροδόεν Έλαιο, είναι εκχύλισμα νωπών τριαντάφυλλων Rosa Damascene Miller της οικογένειας Rosaceae (πλούσιο σε Βιταμίνες C, A, E πηκτίνες και ταννίνες), σε ελαιόλαδο.
Πρόκειται για μια συνταγή από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς θεωρείται ότι ήταν η ελαιώδης αρωματική ουσία, με την οποία άλειφαν τα σώματά τους μετά το μπάνιο τους, συνδυάζοντας την υγιεινή με τον καλλωπισμό.

Λόγω των αντιοξειδωτικών του συστατικών έχει ισχυρή αντιρυτιδική δράση, συμβάλλοντας στη σύσφιξη και τόνωση της επιδερμίδας.
Επίσης, το ροδόεν έλαιο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα περιποίησης και θρέψης μαλλιών και ως μάσκα προσώπου.
Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.


Η συλλογή των ανθών των τριαντάφυλλων από παραγωγούς στο Βοϊο και άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται από τα μέσα Μαϊου μέχρι τις αρχές Ιουνίου με το χέρι πριν την ανατολή του ηλίου, από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί για να ακολουθήσει η απόσταξη στο βιολογικό αποστακτήριο του συνεταιρισμού αρωματικών φυτών της περιοχής του Βοϊου. Η διαδικασία γίνεται μέσα σε λίγες ώρες ώστε να μην εξατμιστεί από τα κομμένα τριαντάφυλλα το πολύτιμο αιθέριο έλαιο που περιέχει.

-> Αγοράστε εδώ το Ροδόεν έλαιο, εκχύλισμα ρόδων σε βιολογικό ελαιόλαδο

rodonero



Το ροδόνερο είναι ένα 100% καθαρό αποσταγμένο νερό που παράγεται από την απόσταξη τριαντάφυλλων που καλλιεργούνται σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Το ροδόνερο θεωρείται ότι αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενώ έχει καταπραϋντική δράση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν καθαρισμού προσώπου και ειδικότερα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επίσης, καταπολεμά τους ερεθισμούς του δέρματος, πανάδες και εκζέματα.
Οι γυναίκες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά την αποτρίχωση.
Οι άνδρες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως φυσικό after shave μετά το ξύρισμα.
Επίσης, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Μεταξύ άλλων ως αρωματικό στους κουραμπιέδες, τα σιροπιαστά γλυκά και κέικ.

-> Αγοράστε εδώ το ροδόνερο Βοϊου Κοζάνης

riganh-aitherio-elaio


Εξάλλου, το levantashop.gr διαθέτει αιθέριο έλαιο ρίγανης παραγωγής του Συνεταρισμού Αρωματικών Φυτών Βοϊου.
Το αιθέριο έλαιο ρίγανης παράγεται από τον τοπικό συνεταιρισμό από ρίγανη που καλλιεργείται από παραγωγούς στην επαρχία Βοϊου Κοζάνης.
Σύμφωνα με αρωματοθεραπευτές, χρησιμοποιείται για το άσθμα, τη βρογχίτιδα και το βήχα. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την έλλειψη όρεξης, την κακή χώνευση και γενικότερα τις πεπτικές διαταραχές.
Αναφορές υπάρχουν για χρήση από γυναίκες για τις ακανόνιστες περιόδους και την κυτταρίτιδα.
Χάρη στις θερμαντικές και διεγερτικές του ιδιότητες, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τον χειμώνα σε αρωματική συσκευή.
Επίσης, συνδυάστε το σε λάδια για μασάζ και στη σάουνα αντιμετωπίζοντας μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς.

-> Αγοράστε εδώ αιθέριο έλαιο ρίγανης

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις των θεραπευτικών βοτάνων και ελαίων, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.