Αρχείο ετικέτας λαδι καρυδας

Βαλτε αιθεριο ελαιο λεβαντα σε λαδι καρυδας

Λάδια βάσης στο levantashop.gr


To levantashop.gr για να καλύψει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες, διαθέτει πλέον,  εκτός από τα προϊόντα βιολογικής λεβάντας που καλλιεργούνται στα χωράφια μας στη Λούβρη Κοζάνης, και λάδια βάσης τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε συνδυαστικά μαζί  με τη λεβάντα και άλλα αιθέρια έλαια που μπορείτε να αγοράσετε από το κατάστημα μας.

Αμυγδαλέλαιο: Το αμυγδαλέλαιο είναι ευρέως διαδεδομένο λάδι καθώς βοηθά στην ενυδάτωση και φροντίδα κάθε τύπου επιδερμίδας.  Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται και ως λάδι βάσης μαζί με αιθέρια έλαια.
Επίσης, θεωρείται φυτικό καλλυντικό για τα μάτια, διότι αφαιρεί το μακιγιάζ θρέφοντας την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών και τις βλεφαρίδες. Φωτίζει τους μαύρους κύκλους και λειαίνει τις ρυτίδες, ενώ καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης.

-> Αγοράστε εδώ αμυγδαλέλαιο από το κατάστημα μας

Βιολογικό λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και μαλακτικές ιδιότητες που έχει.
Περιέχει μεσαίας αλυσίδας τριγλυκερίδια που είναι φυσικά λίπη τα οποία εισχωρούν βαθιά και ενυδατώνουν.
Η μοριακή δομή πλησιάζει τη σύνθεση της ανθρώπινης επιδερμίδας με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για κάθε επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται διεθνώς ως λάδι βάσης σε θεραπείες σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια.
Περιέχει βιταμίνες Α, Β, Ε και μεταλλικά στοιχεία που συμβάλουν στην περιποίηση του σώματος, του προσώπου και των μαλλιών.
Βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού pH της επιδερμίδας, ενώ αποτελεί ιδανικό φυτικό λάδι ηλιοθεραπείας για όσους και όσες επιθυμούν να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο μαύρισμα. Προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία σε ποσοστό 20%, ενυδατώνει και βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος.
Το λάδι καρύδας εισέρχεται εύκολα στην κυτταρική μεμβράνη της τρίχας, ενυδατώνει τα μαλλιά, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

-> Αγοράστε εδώ από το κατάστημα μας βιολογικό λάδι καρύδας

Λάδι τζοτζόμπα (Jojoba): Το λάδι τζοτζόμπα (jojoba) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα λάδια βάσης καθώς η σύνθεση του πλησιάζει τη σύνθεση του σμήγματος της ανθρώπινης επιδερμίδας.
Αποτελεί ιδανικό λάδι για τις λιπαρές επιδερμίδες, καθώς δεν αφήνει καμία αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα.
Στη σύνθεση του περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6 και Ε που τονώνουν και ενυδατώνουν την ώριμη επιδερμίδα. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον Ήλιο SPF 5 και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται στην περιποίηση των μαλλιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-> Αγοράστε εδώ από το κατάστημα μας λάδι τζοτζόμπα – jojoba

Λάδι Αργκάν: Το λάδι αργκάν (Argan oil) αποκαλείται ως ο Χρυσός της Ερήμου, καθώς είναι ένα φυτικό λάδι που ενισχύει τη γυναικεία ομορφιά.
Βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, την αντιμετώπιση ρυτίδων και ραγάδων, τη μείωση των ουλών και των σημαδιών από την ακμή, την εξισορρόπηση της έκρισης σμήγματος, ενώ ανακουφίζει από την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και τα συμπτώματα εκζεμάτων και της ψωρίασης.
Αποτελείται από:
– 80% λιπαρά οξέα Ω-6 που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση,
– Σκουαλένη που βοηθά στη διατήρηση της απαλότητας του δέρματος,
– Φυτοστερόλες και βιταμίνη Α που προστατεύουν και διεγείρουν το κολλαγόνο του δέρματος, αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων που οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία
– Βιταμίνη Ε και φαινόλες που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών και ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και τη βιταμίνη C.
– Την ουσία Triterprns που βοηθά στην ανασύσταση των κυττάρων, καθυστερώντας τη γήρανση τους.

-> Αγοράστε εδώ από το κατάστημα μας λάδι Αργκάν

levantashop-valsamelaio

Βαλσαμέλαιο:  Το κατάστημα μας διαθέτει, επίσης, βαλσαμέλαιο, 100% φυσικό ελληνικό προϊόν που αποτελείται από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης με εκχύλισμα σπαθόχορτου (υπέρικο) Βοϊου Κοζάνης κατά την πλήρη άνθιση του.
Σύμφωνα με τον Γαληνό, το Διοσκουρίδη και τον Ιπποκράτη, το σπαθόχορτο ή υπέρικο είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό, αιμοστατικό.
Ειδικότερα, το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που προκαλούνταν από τα σπαθιά. Από αυτήν την χρήση του προήλθε και η ονομασία του ως σπαθόχορτο.
Χάρη στις επουλωτικές του ιδιότητες το βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται σε απλές πληγές και ελαφριά εγκαύματα. Θεωρείται ότι ανακουφίζει με μασάζ σε μυαλγίες, ισχιαλγίες, ρευματισμούς. Καταπολεμά την αϋπνία και το άγχος. Με βάση την βιβλιογραφία, θεωρείται αποτελεσματικό σε ορισμένες ήπιες μορφές κατάθλιψης και διαταραχές της διάθεσης.
Εξάλλου, μπορεί να αναμιχθεί με άλλα έλαια βάσης ή/και με αιθέρια έλαια. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και για μασάζ στο σώμα.
Το βαλσαμέλαιο δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για οποιαδήποτε χρήση.
Σε ορισμένα δέρματα, ανοιχτόχρωμα κυρίως, μπορεί να προκαλέσει αντίδραση φωτοευαισθησίας και φωτοδερματίτιδα, που εκδηλώνεται με δερματικούς ερεθισμούς. Για το λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως μετά τη χρήση.
Επίσης, θα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν τη χρήση αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή καθώς και στις περιπτώσεις εγκυμοσύνης.

-> Αγοράστε εδώ από το κατάστημα μας βαλσαμέλαιο

levantashop-rodoen

Ροδόεν: Το βιολογικό Ροδόεν Έλαιο, είναι εκχύλισμα νωπών τριαντάφυλλων Rosa Damascene Miller της οικογένειας Rosaceae (πλούσιο σε Βιταμίνες C, A, E πηκτίνες και ταννίνες), σε ελαιόλαδο.
Πρόκειται για μια συνταγή από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς θεωρείται ότι ήταν η ελαιώδης αρωματική ουσία, με την οποία άλειφαν τα σώματά τους μετά το μπάνιο τους, συνδυάζοντας την υγιεινή με τον καλλωπισμό.
Λόγω των αντιοξειδωτικών του συστατικών έχει ισχυρή αντιρυτιδική δράση, συμβάλλοντας στη σύσφιξη και τόνωση της επιδερμίδας.
Επίσης, το ροδόεν έλαιο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα περιποίησης και θρέψης μαλλιών και ως μάσκα προσώπου.
Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.

-> Αγοράστε εδώ από το κατάστημα μας ροδόεν

levantashop-rodelaio

Ροδέλαιο 1%: Το ροδέλαιο 1% είναι καλλυντικό έλαιο περιποίησης της επιδερμίδας, συνδυάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και το αμυγδαλέλαιο.
Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι 100% φυσικό έλαιο που παράγεται από τριαντάφυλλα της ποικιλίας rosa damascena που καλλιεργούνται σε περιοχές στη Δυτική Μακεδονία. 
Η συλλογή των ανθών των τριαντάφυλλων από παραγωγούς στο Βοϊο και άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται από τα μέσα Μαϊου μέχρι τις αρχές Ιουνίου με το χέρι πριν την ανατολή του ηλίου, από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί για να ακολουθήσει η απόσταξη στο βιολογικό αποστακτήριο του συνεταιρισμού αρωματικών φυτών της περιοχής του Βοϊου. Η διαδικασία γίνεται μέσα σε λίγες ώρες ώστε να μην εξατμιστεί από τα κομμένα τριαντάφυλλα το πολύτιμο αιθέριο έλαιο που περιέχει.

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι βασικό συστατικό στα πιο φημισμένα και ακριβότερα αρώματα και καλλυντικά.
Θεωρείται ισχυρό φυσικό αντιρυτιδικό, ενυδατικό, βελτιωτικό της κυκλοφορίας του αίματος, αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό. Συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες. Υποβοηθά την αναπαραγωγή των κυττάρων της επιδερμίδας.
Το αμυγδαλέλαιο είναι άοσμο φυτικό έλαιο βάσης, πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα, που χρησιμοποιείται για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών. Έχει μαλακτικές ιδιότητες, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και αναζωογονημένη.

Το ροδέλαιο (30 ml) αποτελείται από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και βιολογικό αμυγδαλέλαιο (αναλογία 1% αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο σε 100 ml βιολογικό αμυγδαλέλαιο).

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μασάζ και περιποίηση της επιδερμίδας σας.
Οι γυναίκες το χρησιμοποιούν ως τονωτικό του τριχωτού της κεφαλής αλλά και για τις βλεφαρίδες.
Είναι επίσης αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, διεγερτικό στην πέψη, ενώ αυξάνει την παραγωγή χολής.

-> Αγοράστε εδώ από το κατάστημα μας ροδέλαιο 1%

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις των λαδιών βάσης, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ


Φτιάξτε ένα φυσικό αποσμητικό με λάδι καρύδας και λεβάντα, κρατώντας το δέρμα σας ενυδατωμένο και εξαφανίζοντας τη δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα.

Χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη οσμή του σώματος που προκαλείται από βακτήρια που αναπτύσσονται με τον ιδρώτα.

evantashop-levanta-aposmitiko

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας ως αποσμητικό, εφαρμόζοντας το απευθείας στις μασχάλες. Απλώστε ομοιόμορφα στις μασχάλες ένα κουταλάκι του γλυκού στερεοποιημένο λάδι καρύδας. Η θερμότητα στις μασχάλες θα λιώσει το λάδι καρύδας. Συμβουλή: Για να αποφύγετε λεκέδες στα ρούχα, περιμένετε να απορροφηθεί το λάδι καρύδας από το δέρμα πριν ντυθείτε.
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό αποσμητικό για τις μασχάλες σας με λάδι καρύδας και αιθέριο έλαιο λεβάντα που έχει, επίσης, αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Υλικά
Ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας
30 γραμμάρια βούτυρο καριτέ
15 γραμμάρια κερί μέλισσας
Μία κουταλιά σούπας βιταμίνη Ε
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Εκτέλεση

Λιώστε και αναμείξτε το κερί μέλισσας, το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο βιταμίνης Ε και λεβάντας και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα του μείγματος στις μασχάλες.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας και των άλλων θεραπευτικών βοτάνων και ελαίων, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

Απολέπιση με λεβάντα


Κρατήστε την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας απολέπιση με λεβάντα και καρύδα.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα από αυτά τα αρωματικά φυτά που είναι αποτελεσματικό αντισηπτικό και για το λόγο αυτό καταπολεμά και αφαιρεί την πιτυρίδα, εκζέματα και την ενοχλητική ξηροδερμία, ενώ το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες.

Το θεραπευτικό μείγμα με αιθέριο έλαιο λεβάντα και λάδι καρύδας μπορείτε να το φτιάξετε με λίγα οικονομικά συστατικά και να το χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας.

levantashop-syntagi-gia-eksemata

Υλικά
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Τρόπος παρασκευής
Ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ.
Προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε κι άλλο λίγο.
Αποθηκεύστε το απολεπιστικό σε ένα βάζο με καπάκι.

Τρόπος εφαρμογής
Απλώστε με τα χέρια σας το μείγμα στην επιδερμίδα σας, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Αφού ξεπλυθείτε, απλώστε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας.

→ Διαβάστε εδώ άλλη συνταγή με αιθέριο έλαιο λεβάντα και λάδι καρύδας για να σώσετε τα μαλλιά σας

→ Δείτε εδώ άλλη …θαυματουργή συνταγή με λεβάντα και καρυδέλαιο για τα εκζέματα

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ


Φτιάξτε ένα μαλακτικό σπρέι με λεβάντα και λάδι καρύδας για τα φυσικά σγουρά μαλλιά που υποφέρουν από την ξηρότητα. Το σπρέι θα σας βοηθήσει ώστε να μαλλιά σας να γίνουν ευκολοχτένιστα και να αποκτήσουν λάμψη.

Υλικά

  • 150 γραμμάρια αποσταγμένο νερόladi karydas aitherio elaio levanta
  • 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  • 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκκι του γλυκού βιταμίνη Ε

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε σε ένα μπεν-μαρί το λάδι καρύδας το οποίο έχει τη μορφή βούτυρου μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατεύουμε καλά.

Διαλύουμε το μέλι μέσα στο αποσταγμένο νερό.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι με σπρέι κατά προτίμηση γυάλινο και σκούρο για να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Εφαρμογή του μαλακτικού σπρέι στα μαλλιά

spay levanta karydaΑφού έχουμε φτιάξει το μείγμα, ανακινούμε το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση. Ψεκάζουμε τα στεγνά μαλλιά, μία με δύο φορές, από απόσταση 20 εκατοστών. Το μαλακτικό αυτό δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Το φυσικό αυτό καλλυντικό θα βοηθήσει τα σγουρά μαλλιά στο κτένισμα και στο φορμάρισμα.

Διαβάστε εδώ άλλη συνταγή με αιθέριο έλαιο λεβάντα και λάδι καρύδας για να σώσετε τα μαλλιά σας

Δείτε εδώ άλλη …θαυματουργή συνταγή με λεβάντα και καρυδέλαιο για τα εκζέματα

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

Σώσε τα μαλλιά με λεβάντα


Φτιάξτε μια μάσκα με λεβάντα και …σώστε τα μαλλιά σας, καθώς θα τα θρέψει και θα τα ενυδατώσει.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα από αυτά τα αρωματικά φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η τριχόπτωση και η πιτυρίδα, ενώ βοηθά και στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Είναι αποτελεσματικό αντισηπτικό και για το λόγο αυτό καταπολεμά και αφαιρεί την πιτυρίδα και τις ψείρες, εκζέματα του κεφαλιού και την ενοχλητική ξηροδερμία.

Οι δύο συνταγές που σας παρουσιάζουμε είναι ο συνδυασμός των θεραπευτικών ιδιοτήτων του αιθέριου ελαίου λεβάντας με το λάδι καρύδας το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό από τα άλλα έλαια βάσης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Τμήμα Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Memoral στις Φιλιππίνες.

Συνταγή για τα μαλλιά

Η πρώτη συνταγή που σας παρουσιάζουμε, είναι πολύ απλή και φτηνή, καθώς τα υλικά για τη μάσκα είναι μόλις δύο. Συγκεκριμένα:

Δύο κουταλιές του γλυκού  βούτυρο καρύδας

Δύο σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή εναλλακτικά φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη λεβάντα).

Εκτέλεση της συνταγής

Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ. Λιώσε το μείγμα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά.

Όταν έχει λιώσει το μείγμα, βγάλτε το από την φωτιά  και άφησε την μάσκα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Μετά άπλωσε τη σε όλο το κεφάλι και ιδιαίτερα στις άκρες των μαλλιών που είναι πιο ταλαιπωρημένα. Περιμένετε για περίπου μισή ώρα, από 15 μέχρι και 45 λεπτά, με τη μάσκα στα μαλλιά.

Ξεβγάλτε τη μάσκα με νερό και στη συνέχεια λουστείτε καλά με σαμπουάν.

Μαλακτικό με καρύδα και λεβάντα

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο εντοπίσαμε και μια σπιτική συνταγή για μαλακτικό μαλλιών με καρύδα και λεβάντα.

Υλικά

Ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας

Ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε

Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Τρόπος χρήσης:  Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δημιουργηθεί το μείγμα. Μεταφέρετε το σε ένα δοχείο με καπάκι και αποθηκεύστε το μαλακτικό στο ψυγείο, γιατί το λάδι καρύδας λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες…

Χρησιμοποιείστε το μείγμα μέχρι την ημερομηνία λήξης που έχει το λάδι καρύδας.

Εφαρμογή: Απλώστε στα μαλλιά μικρή ποσότητα του μαλακτικού μετά το λούσιμο. Ξεκινήστε από τις άκρες των μαλλιών σας και στη συνέχεια ανεβείτε στο τμήμα πίσω από τα αυτιά σας, απλώστε το μείγμα με καθοδικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για περίπου δύο λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Διαβάστε εδώ άλλη συνταγή με λεβάντα και καρυδέλαιο για να αντιμετωπίσετε τα εκζέματα

Δείτε εδώ άλλες συνταγές με λεβάντα

Διαβάστε εδώ άλλα γιατροσόφια με αιθέριο έλαιο και ανθόνερο δάφνης για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας

Αγοράστε εδώ προϊόντα βιολογικής λεβάντας που καλλιεργείται στη Λούβρη Κοζάνης από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα levantashop.gr

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

levantashop.gr αιθεριο ελαιο, ανθονερο, αποξηραμενη λεβαντα

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΚΖΕΜΑΤΑ


Το αιθέριο έλαιο λεβάντα είναι αποτελεσματικό για τα εκζέματα καθώς και ήπιες μορφές ακμής και δερματίτιδας.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, εντοπίσαμε μια θαυματουργή συνταγή που συνδυάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας καθώς και του καρυδέλαιου, το οποίο σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Τμήμα Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Memoral στις Φιλιππίνες είναι πιο αποτελεσματικό από τα άλλα έλαια βάσης.

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μια σπιτική συνταγή για λοσιόν που θα σας ανακουφίσει από τα εκζέματα.

Υλικά

ladi.karidasΜισό φλιτζάνι βούτυρο καριτέ (Shea butter)

Μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας
Μια κουταλιά της σούπας μέλι
30 με 40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
5 με 10 σταγόνες έλαιο από δέντρο τσαγιού (tea tree)

Τρόπος χρήσης

lavender_Greece.jpgΜέσα σε ένα μπεν μαρί τοποθετήστε το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας. Λιώστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέστε το μέλι στο μείγμα και αφήστε το να λιώσει καλά.

Όταν γίνει ενιαίο το μείγμα, προσθέστε τα αιθέρια έλαια λεβάντας και tea tree. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Πριν στερεοποιηθεί το μείγμα, ανακατέψτε με ένα μίξερ ή με κουτάλι για λίγα λεπτά μέχρι το χρώμα να γίνει πιο ανοικτό και να αποκτήσει καλύτερη υφή.

Ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα θα πάρει την μορφή μιας λοσιόν.

Μετά βάλτε τη λοσιόν σε κάποιο δοχείο και εφαρμόστε στα εκζέματα μία με δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε, επίσης, εδώ άλλη συνταγή με λεβάντα για τις ρυτίδες, την ακμή, τα εκζέματα και για απολέπιση

Άλλες συνταγές με λεβάντα εδώ

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.